1. klasse “ansat” på Friplejehjemmet Højbo

Mandag den 11. december 2017 var eleverne fra 1. klasse på Skarrild Skole på deres første læringsbesøgFriplejehjemmet Højbo.

Læringsbesøget startede med en velkomst af plejehjemmets forstander Dorthe H. Laursen. Herefter var der en præsentation af personalet og eleverne. Eleverne blev også introduceret til reglerne om tavshedspligt på en arbejdsplads.

Herefter var der en god sank om, hvordan man opfører  sig, når man er på besøg – både på en arbejdsplads, og i andre menneskers private hjem. Eleverne havde mange gode ideer til, hvordan man besøger beboerne på en god måde.

Herefter fik alle eleverne overrakt en julegave af Højbo. Det gør alle, der er ansat på plejehjemmet, og plejehjemmets leder Dorthe H. Laursen fortalte eleverne, at de nu er en del af plejehjemmet i mange år. Gaven var en rygsæk med skriveredskaber og et navneskilt, som de skal have på når de besøger Højbo i fremtiden.

Friplejehjem Højbo Skarrild Skole Herning RelationsNetværket Den åbne Skole Virksomheder adopterer skoleklasser

 

 

7 medarbejdere viste herefter eleverne rundt på Højbo, og der var derfor kun 2 elever i hver gruppe. Eleverne var blandt andet inde i nogle af lejlighederne, for at se, hvordan beboerne bor.

Læringsbesøget sluttede med æbleskiver og saftevand sammen med beboerne, og eleverne havde øvet 3 julesange som de optrådte med. Dem havde de øvet i musikundervisningen på skolen.

 

  Friplejehjem Højbo Skarrild Skole Herning RelationsNetværket Den åbne Skole Virksomheder adopterer skoleklasser Friplejehjem Højbo Skarrild Skole Herning RelationsNetværket Den åbne Skole Virksomheder adopterer skoleklasser

Friplejehjem Højbo Skarrild Skole Herning RelationsNetværket Den åbne Skole Virksomheder adopterer skoleklasser