Arbejdsglæde vs. Motivation

Arbejdsglæde og motivation er 2 sider af samme sag, men hvad kommer først: Arbejdsglæden eller motivationen?

Dette spørgsmål kigger vi nærmere på i samarbejde med Ann Dorthe Pedersen fra Max Positiv, når vi den 5. marts 2019 fra kl. 13-16 inviterer til netværksmøde.

Dato: 5. marts 2019
Tid: 13 – 16
Sted: Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding
Pris: 200 kr. + moms
Tilmeding:
kbv@relationsnetvaerket.dk (gæster er meget velkomne)

Undersøgelser om arbejdsglæde viser at der er forskellige faktorer, der har indflydelse på vores arbejdsglæde. Seneste eksempel kommer fra KRIFA’s model med faktorer som: mening, mestring, medbestemmelse, balance, ledelse, resultater og kolleger. De fleste af disse faktorer ligger udenfor vores egen indflydelse.

Arbejdsglæden må komme indefra

Vil du kende drivkraften til din arbejdsglæde, skal du derfor tage udgangspunkt i, hvad der motiverer dig.

På netværksmødet får du muligheden for at lave din personlige MAX Positive motivationsprofil.

Profilen tager udgangspunkt i begreber fra Maslows motivationsteori. Det er et enkelt værktøj, der giver dig en indikation af, hvilke typer job og arbejdsopgaver, der motiverer dig mest.

Når arbejdsglæde også kommer udefra

De faktorer, som vi ikke selv har indflydelse på, påvirker ikke desto mindre også vores arbejdsglæde, herunder også vores arbejdsvilkår, kolleger og chefer.

Er du i den situation, at du har ansvaret for at skabe rammer til at motivere andre, er det rigtig godt at vide, hvad der motiverer den enkelte medarbejder. Det er også godt at kunne skelne imellem, om det er firmaets frugtordning eller god feedback, der motiverer mest.

På dette netværksmøde vil Ann Dorthe Pedersen fra MAX Positiv komme med sine bud på, hvordan vi kan omsætte de klassiske motivationsmodeller til at skabe mere arbejdsglæde for os selv og hinanden.

Det nye sort

Vi kommer også omkring ”det nye sort” med eksempler fra Morten Münster, som arbejder med adfærdsdesign samt direktøren for Nationalmuseet Rane Willerslev, der har en klar holdning til involvering af medarbejderne.

Programmet for netværksmødet ser således ud:

  • 13.00 – Velkomst og præsentation
  • 13.15 – Arbejdsglæde vs. Motivation – inspiration v. Ann Dorthe Pedersen, Max Positiv
  • 14.45 – Pause
  • 15.00 – 1-1-relationssamtaler
  • 16.00 – Tak for i dag.