Græskarsuppe og bordækning hos Vilcon Konferencegård

Den 26. oktober 2017 var eleverne fra 1.a fra Hvilbjergskolen igen på læringsbesøg hos deres adoptionsvirksomhed Vilcon Hotel og Konferencegård. Temaet for læringsbesøget var: Græskar.

Eleverne havde forud for læringbesøget, på skolen, øvet sig i at lave bordplaner og de havde fremstillet flotte bordkort med græskar. Det var en sjov og god øvelse. Der var svært for eleverne at få fordelt alle klassens elever på forskellige bordopstillinger, men de nød at planlægge, hvem der skulle sidde ved siden af hvem.

Torsdag den 26. oktober 2017 drog elever og lærer, i det dejligste efterårsvejr, på en 1½ km. lang travetur til Vilcon.

Velankommet valgte eleverne blandt tre aktiviteter, hvad de ville lave. 8 elever skulle stille borde op, finde stole, lave bordplan, dække bord og i haven for at finde pynt til bordet. F&B Manager Thue Nielsen fra Vilcon lærte eleverne at folde stofservietter.

10 elever skulle lave flotte græskarlygter til bordet og efterfølgende som dekoration ved dørpartierne på Vilcon. Eleverne var sammen to og to. De skulle først tegne ansigter og derefter skære øjne, næse og mund med knive og dernæst tage græskarkødet ud.

8 elever skulle ordne gulerødder, løg, græskar, grønkål, æbler og ingefær til suppen, som skulle koge over bålet. Det blev en super lækker suppe, som børnene nød i fulde drag.

Det blev en super dejlig dag på Vilcon, og elever og lærer glæder sig allerede til det næste læringsbesøg i foråret, hvor de skal hjælpe til med at så og plante i hotellets urtehave.

Skole, elever og lærer føler sig meget privilegeret, over at de kan være med til at give god læring og oplevelser til eleverne i tæt samarbejde med en dynamisk lokal virksomhed.

Vilcon Hotel Konferencegård Hvilebjergskolen RelationsNetværket Den Åbne Skole Virksomheder adopterer skoleklasser Vilcon Hotel Konferencegård Hvilebjergskolen RelationsNetværket Den Åbne Skole Virksomheder adopterer skoleklasser Vilcon Hotel Konferencegård Hvilebjergskolen RelationsNetværket Den Åbne Skole Virksomheder adopterer skoleklasser Vilcon Hotel Konferencegård Hvilebjergskolen RelationsNetværket Den Åbne Skole Virksomheder adopterer skoleklasser Vilcon Hotel Konferencegård Hvilebjergskolen RelationsNetværket Den Åbne Skole Virksomheder adopterer skoleklasser Vilcon Hotel Konferencegård Hvilebjergskolen RelationsNetværket Den Åbne Skole Virksomheder adopterer skoleklasser