Jobsøgning og tak for denne gang

I Assens Kommune har virksomheden FKI Fast Food Teknik adopteret en skoleklasse fra Verninge skole.

Klassen har besøgt FKI siden eleverne gik i 1. klasse, og har løbende været på 2 læringsbesøg i virksomheden pr. skoleår. Eleverne går nu i 6. klasse.

Da Verninge skole kun har til og med 6. klasse, så har klassen netop været på deres sidste læringsbesøg på virksomheden. Processen omkring dette læringsbesøg har været således:

I november 2021 præsenterede virksomheden to “stillingsopslag” for eleverne på henholdsvis en sekretær- og teknisk assistent-stilling. Dette foregik over Teams, da fysisk besøg var udelukket pga. Corona.
Eleverne arbejdede efterfølgende i nogle dansktimer med emnet “ansøgninger” og kiggede på forskellige skabeloner på ansøgninger og CV´er. Eleverne fik også gode fif med hjemmefra, hvad de kunne fremhæve i deres ansøgninger.

I marts måned blev der afleveret 12 ansøgninger, som Salgs- og Marketingchef Mikael Kofod og Driftsleder Mads Holm Høiberg kiggede igennem, hvorefter de udvalgte to kandidater (elever) til samtale.

Tirsdag den 18. juni 2022 var 6. klasse så på deres sidste læringsbesøg. Besøget begyndte med en rundvisning på fabrikken, hvor nye robotter var kommet til, og der var blevet flyttet rundt. Eleverne fik sagt farvel til de medarbejdere, som de har mødt de seneste 6 år. 

Den nyeste robot lavede en elefant i aluminium med indskriften “Verninge Skole 2022” og FKI´s logo, som alle elever og lærerene, fik som minde om adoptionsforløbet.

Derefter var én af eleverne til “jobsamtale” hos Mads og Mikael, mens vi andre var tilhørere. Mads og Mikael gav eleverne mange gode råd til, hvad en ansøgning kan/skal indeholde, og hvad en virksomhed lægger vægt på, og hvad man som ansøger kan “forhandle” med.

Eleverne i 6. klasse blev klædt rigtigt godt på til deres kommende jobansøgninger.

Som afslutning overrakte 6. klasse en hilsen til alle på FKI i form af et klassebillede med navne på til ophængning i frokoststuen.

Se omtaler af klassens tidligere læringsbesøg igennem årene her: