Matematik på Sinatur Hotel Frederiksdal – 3. B

Den 24. april 2017 var eleverne fra 3. B på Lindegårdsskolen på deres tredje læringsbesøg hos deres adoptionsvirksomhed Sinatur Hotel Frederiksdal.

Denne gang var der fokus på praktisk anvendelse af matematik. Direktør Claus Nielsen og Receptionschef Yesica Carlson startede dagen med at byde eleverne velkommen og fortalte lidt om dagens program. De gav eleverne forskellige oplysninger om hoteldriften som en kick-start på det som eleverne skulle arbejde med, og informerede dem om de opgaver, de skulle løse. Eleverne var blandt andet meget imponerende over at høre, hvor mange æg et hotel som Sinatur Hotel Frederiksdal bruger om året og hvad det koster (100.000 stk.!!) Det blev der efterfølgende talt meget om!

Eleverne var på forhånd inddelt i 3 hold, hvoraf to af holdene roterede i to “værksteder”. Det sidste hold var kun i et “værksted” – nemlig i køkkenet.

Værksted 1 – køkkenet
Her skulle der laves knækbrød ud fra en opskrift og forholdsberegnes i forhold til portioner. Første omgang knækbrød blev meget salt. Forholdsberegningen gik vist lidt galt. Så det blev en ommer.
Udover at lave knækbrød skulle børnene også beregne kuvertprisen til henholdsvis 22 og 150 gæster ud fra en kendt stykpris.

Værksted 2 – opmåling af arealer
Børnene skulle opmåle og lave kort over arealer – henholdsvis et meget stort mødelokale, et lidt mindre og et gangareal. Var det mon et kvadrat, rektangel? Hvad var henholdsvis omkreds og areal af de opmålte områder – og var grupperne nået frem til samme resultater?

Værksted 3 – Værelsesbooking
Børnene skulle her arbejde med nogle af de faktuelle tal (afrundet til runde tal). De skulle udregne hvor meget rengøring, der skal til for at gøre alle værelserne rene. De stiftede også kendskab med belægningsprocent, omsætning og udgifter/indtægter.

 

Dagen blev traditionen tro afsluttet med dejlig frokost, og det var nogle glade (og trætte) børn der drog hjem til Lindegårdsskolen – en masse ny viden og fagudtryk klogere.

Sinatur Hotel Frederiksdal Lindegårdsskolen Virksomheder adopterer skoleklasser Den Åbne Skole RelationsNetværket Sinatur Hotel Frederiksdal Lindegårdsskolen Virksomheder adopterer skoleklasser Den Åbne Skole RelationsNetværket Sinatur Hotel Frederiksdal Lindegårdsskolen Virksomheder adopterer skoleklasser Den Åbne Skole RelationsNetværket Sinatur Hotel Frederiksdal Lindegårdsskolen Virksomheder adopterer skoleklasser Den Åbne Skole RelationsNetværket Sinatur Hotel Frederiksdal Lindegårdsskolen Virksomheder adopterer skoleklasser Den Åbne Skole RelationsNetværket Sinatur Hotel Frederiksdal Lindegårdsskolen Virksomheder adopterer skoleklasser Den Åbne Skole RelationsNetværket Sinatur Hotel Frederiksdal Lindegårdsskolen Virksomheder adopterer skoleklasser Den Åbne Skole RelationsNetværket Sinatur Hotel Frederiksdal Lindegårdsskolen Virksomheder adopterer skoleklasser Den Åbne Skole RelationsNetværket Sinatur Hotel Frederiksdal Lindegårdsskolen Virksomheder adopterer skoleklasser Den Åbne Skole RelationsNetværket Sinatur Hotel Frederiksdal Lindegårdsskolen Virksomheder adopterer skoleklasser Den Åbne Skole RelationsNetværket