Plejecenter Blomstergården fik besøg af 7. b

Fredag den 11. november 2017 var elverne fra 7. b på Vemmelev Skole på deres første læringsbesøg på Plejecenter Blomstergården.

Forud for læringsbesøget var der gået 2 uger, hvor eleverne i grupper havde øvet oplæsning af eventyr med alt, hvad sig dertil hører. Klassen havde også talt om, hvordan man opfører sig når man er på besøg hos andre, og talt om de forskellige måder unge gør tingene på – set i forhold til hvordan den ældre generation gør/gjorde. Blandt andet at man hilser ved at give hånd osv.

Eleverne tog afsted med bussen til Blomstergården om formiddagen, og da de ankom til Blomstergården stod Centerleder Hanne Duffy, og tog imod eleverne.

Herefter blev alle samlet i et stort samlingslokale, og her fortalte Centerleder Hanne Duffy om Blomstergården, og om hvilke problemstillinger eleverne kunne komme ud for fx ældre der hører meget dårligt, demente osv.
Eleverne blev også mindet om, at de er gæster i de ældres hjem og at man selvfølgelig opfører sig derefter.

Herefter blev elverne afhentet af personalet og i  grupper ført ud til de boenheder, der skal være deres faste besøgssted de næste par skoleår.

Eleverne havde glædet sig meget til besøget på Blomstergården. Mange af dem havde medbragt småkager og chokolade til de ældre, som de kunne nyde, mens de fik eventyrerne læst højt.
Oplæsningen af eventyrerne gik rigtig godt og da eleverne var færdige med det, blev de i beboerhusene og hyggede med med det ældre.

Blomstergården Slagelse Vemmelev RelationsNetværket Virksomheder adopterer skoleklasser Blomstergården Slagelse Vemmelev RelationsNetværket Virksomheder adopterer skoleklasser

Klassen har efterfølgende evalueret læringsbesøget, og det er en meget begejstret flok unge mennesker der fortalte om sjove og rørende oplevelser. Nogle havde spillet kort med de ældre, andre fortalte om de historier de ældre havde delt med dem – historier om de ældres liv, konfirmation, minder osv.

Blomstergården Slagelse Vemmelev RelationsNetværket Virksomheder adopterer skoleklasser

Læringsbesøget var en kæmpe succes og alle glæder sig rigtig meget til næste gang de igen skal besøge Blomstergården. Det er heldigvis allerede om 14 dage, hvor den står på julebagning med de ældre.

 Blomstergården Slagelse Vemmelev RelationsNetværket Virksomheder adopterer skoleklasser