“Rødder og vinger” på Plejecenter Højager

Den 23. maj 2018 var eleverne fra 4. klasse på Bredagerskolen i Jelling på læringsbesøg hos deres adoptionsvirksomhed Plejecenter Højager.

Temaet for læringsbesøget var musik og tegninger.

Eleverne ankom til Højagercentret i godt humør kl.10. Efter en kort opsummering af nogle af de ting der blev talt om ved sidste besøg, gik eleverne ud for at hente, og gense de beboere, der skulle være med til dagens løringsbesøg.

Der var gensynsglæde, og også interesse fra elevernes side, for at tale med de beboere, som ikke deltog sidste gang.

Efter at være gået i Aktivitetscentret sang vi fra en sangbog, som en musiklærer fra skolen havde lavet til lejligheden. Bl.a. sangen ”Rødder og vinger”. Der blev sunget godt til fra både yngre og ældre. Musiklæreren uddybede nogle af sangene, og fortalte bl.a. om H.C. Andersen.

Efterfølgende skulle beboere og elever tegne tegninger ud fra sangen ”Rødder og vinger”, som handler om, hvor man stammer fra og, at vi alle stammer fra ”noget”. Dette er noget, der er fælles for alle, og derfor var det tilsyneladende også nemt at finde noget at tale om.

Det gav nogle gode snakke rundt om ved bordene, hvor eleverne, for de flestes vedkommende, sad sammen med de beboere, som de havde interviewet ved sidste læringsbesøg.

Til sidst blev alle tegningerne lamineret og nogle elever valgte at tage dem med hjem, mens andre gav dem til den beboer, de havde siddet og talt med.

Beboerne blev fulgt hjem, og eleverne sluttede af med at få en is, mens vi talte om, hvordan formiddagen var gået.

Der var kun positive tilbagemeldinger fra eleverne, og de glæder sig til at komme her på Højagercentret igen.

Højagercentret Bredagerskolen Relationsnetværket virksomheder adopterer skoleklasser den åbne skole fællesskab Højagercentret Bredagerskolen Relationsnetværket virksomheder adopterer skoleklasser den åbne skole fællesskab Højagercentret Bredagerskolen Relationsnetværket virksomheder adopterer skoleklasser den åbne skole fællesskab Højagercentret Bredagerskolen Relationsnetværket virksomheder adopterer skoleklasser den åbne skole fællesskab Højagercentret Bredagerskolen Relationsnetværket virksomheder adopterer skoleklasser den åbne skole fællesskab Højagercentret Bredagerskolen Relationsnetværket virksomheder adopterer skoleklasser den åbne skole fællesskab