1. a tog på plejecenter

Onsdag den 3. oktober 2018 havde elever og lærere fra 1. a på Hvilebjergskolen i Slagelse deres første læringsbesøg på Plejecenter Skovvang.

Elever og lærer tog bussen fra Sørbymagle og kørte til plejecenteret, hvorefter de blev modtaget af centerlederen. Alle elever fik en orientering om, hvordan livet leves på et plejecenter, og hvordan man skal opføre sig i huset og sammen med beboerne. Der var adskillige elever, der allerede kendte til livet på et plejecenter, fordi de havde besøgt ældre pårørende der.

Eleverne havde lavet et stort kort med en lille tegning fra hvert enkelt barn, og indrammet et klassebillede, som de gav til beboerne, så var samarbejdet ligesom skudt i gang.

Hvilebjergskolen Plejecenter Skovvang Slagelse Kommune Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket den åbne skole Hvilebjergskolen Plejecenter Skovvang Slagelse Kommune Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket den åbne skole

Efterfølgende skulle eleverne ud i 3 grupper med 8 elever, som var lavet på forhånd. Eleverne skulle rotere mellem tre grupper, hvor man kunne spille stigegolf, bowling og brætspil. Her deltog beboerne også på holdene, og det var sjovt at opleve den snak, der var mellem beboerne og eleverne.

 Hvilebjergskolen Plejecenter Skovvang Slagelse Kommune Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket den åbne skole  Hvilebjergskolen Plejecenter Skovvang Slagelse Kommune Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket den åbne skole  Hvilebjergskolen Plejecenter Skovvang Slagelse Kommune Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket den åbne skole Hvilebjergskolen Plejecenter Skovvang Slagelse Kommune Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket den åbne skole

 

Da de var færdige med at dyste mod hinanden i de forskellige grupper, skulle de med i de tre køkkener, her skulle eleverne klargøre den sidste mad og dække borde. Snakken gik godt mellem eleverne og beboerne, der var små undulater i bure, og de blev kommenteret og snakket med.

Eleverne nød den hyggelige stemning og den gode mormormad. Der blev serveret forloren hare med kartofler, brun sovs og asier, tarteletter og smørrebrød. Eleverne nød at være på plejecentret, og pludselig var klokken mange, og de skulle skynde sig for at nå bussen. De nåede den heldigvis og på vej hjem talte eleverne om, at det havde været en rigtig god oplevelse, og at de glæder sig til det næste besøg.

    Hvilebjergskolen Plejecenter Skovvang Slagelse Kommune Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket den åbne skole Hvilebjergskolen Plejecenter Skovvang Slagelse Kommune Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket den åbne skole      Hvilebjergskolen Plejecenter Skovvang Slagelse Kommune Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket den åbne skole