2. B fra Harte Skole på deres første virksomhedsbesøg

2. B fra Harte Skole i Kolding er – som en del af initiativet “Virksomheder adopterer skoleklasser” adopteret af 2 virksomheder i fællesskab – Sparekassen Kronjylland og Rotpunkt Køkken. Den 17. august 2016 skulle eleverne på deres første læringsbesøg.

Kl. 9.00 ankom eleverne, og de samledes i et lokale i Sparekassen Kronjylland, hvor der var frugt, og eleverne fik en præsentation af Sparekassen Kronjylland og Rotpunkt Køkken.

Sparekassen Kronjylland Harte Skole Rotpunkt Køkken

Eleverne var meget engagerede og nysgerrige, og der blev stillet en masse spørgsmål.

Efter frugtspisning og velkomst, blev elevene delt op i 2 hold, hvor det ene hold gik ind til Rotpunkt, og det andet hold blev hos Sparekassen Kronjylland.

Hos Rotpunkt startede de med at gå en tur rundt i butikken, hvor en af medarbejderne fortalte om de forskellige køkkener, og eleverne fik lov til at se, røre og tage billeder af de forskellige køkkener. De var meget interesseret og syntes det var spændende at åbne skabe og skuffer, og kigge nærmere på køkkenerne.

Sparekassen Kronjylland Harte Skole Rotpunkt Køkken Sparekassen Kronjylland Harte Skole Rotpunkt Køkken

Efter rundturen gik eleverne hen til en anden medarbejder der fortalte om sit arbejde. Derefter videre til endnu en medarbejder, der fortalte om, hvordan hun bestiller et køkken hjem fra fabrikken.

Sparekassen Kronjylland Harte Skole Rotpunkt Køkken Sparekassen Kronjylland Harte Skole Rotpunkt Køkken

Inde hos Sparkassen Kronjylland blev elevene vist rundt i alle lokaler, også dem man normalt aldrig har adgang til. De fik tale med både en privat- og en erhvervsrådgiver, og fik spurgt ind til, hvad man laver i en sparekasse. Eleverne fik også taget en masse billeder. Eleverne fik også lov til at se de mange “sjove” nøgler man har i sparekassen til at åbne de meget tunge døre til de forskellige bankbokse.

Sparekassen Kronjylland Harte Skole Rotpunkt Køkken Sparekassen Kronjylland Harte Skole Rotpunkt Køkken Sparekassen Kronjylland Harte Skole Rotpunkt Køkken

Efter cirka 45 minutter var det tid til at bytte, så alle eleverne fik lov til at besøge begge virksomheder. Kl. 11.00 mødtes alle eleverne hos Rotpunkt, hvor der var forberedt en konkurrence om at kaste bolde ind i et skab eller ned i en skuffe, hvor man fik forskellige point. Det foregik under stor jubel, og der var naturligvis en lille præmie til vinderen.

 Sparekassen Kronjylland Harte Skole Rotpunkt Køkken Sparekassen Kronjylland Harte Skole Rotpunkt Køkken Sparekassen Kronjylland Harte Skole Rotpunkt Køkken

Efter  en vellykket konkurrence var det tid til at spise madpakken, og så gik turen med bussen hjem til Harte Skole igen.

Sparekassen Kronjylland Rotpunkt Køkken Harte Skole