4. C bestod eksportprøven

Der var fart over feltet, da Dagrofa Logistiks adoptionsklasse fra Hældagerskolen var på læringsbesøg i Vejle. Eleverne, som nu går i 4.c, besøgte terminalen for at lære om eksport.

Dagen startede med en præsentation fra eksportchef, Per Madsbøll, som formåede at formidle det ellers komplekse område i børnehøjde. Og spørgsmålene var mange: “hvad koster en container fuld af varer?”, “kan isen på Grønland godt bære en container?”, “hvilket sprog snakker I med kunderne?”, “hvor lang tid tager det at gå fra den ene ende af Færøerne til den anden?” ….

Eleverne kom derefter på besøg i eksportafdelingen, hvor eksportmedarbejderne viste de store landkort og fortalte om forskellene på de landene. Den største opmærksomhed gik til eksportmedarbejder, Harpa, der imponerede eleverne med det islandske sprog. Eleverne var ivrige efter at lære forskellige ord, og der blev tålmodigt gentaget alt, hvad Harpa sagde. Nu skulle eleverne gerne kunne sige “kartoffel”, “farvel”, “hej” og “jeg kommer fra Hældagerskolen” – hvis de ellers kan huske det 🙂 

Dernæst trak eleverne i de gule veste og gik med Aasemette på lageret, hvor de så forskellige varer, der stod klar til at komme til blandt andet Grønland. 

 

Efter en masse informationer om eksport kastede eleverne sig ud i en eksportøvelse, hvor de tegnede diagrammer over antallet af varer, der var solgt til Island, Færøerne og Grønland i sidste uge. Øvelsen endte ud i en præsentation for eksportteamet, som belønnede eleverne med diplom, medalje og seje Kiwi solbriller. Dagen sluttede som altid af i kantinen, hvor eleverne blev forkælet af kantinepigerne med både pandekager og is.