Banko på Hvilebjergskolen

Torsdag den 13. december 2018 havde eleverne fra 1.a på Hvilebjergskolen besøg af 5 beboere, og to plejere, fra Plejecenter Skovvang i Slagelse.

Før besøget havde eleverne i 1.a øvet tallene fra 1-90, dækket borde, lavet julepynt, fremstillet præmierne til bankospil og bagt småkager.

I timerne op til besøget blev dejene til to forskellige småkager lavet med hjælp fra eleverne. Småkagerne blev skåret i tynde skiver, nogle penslet med æg og drysset med mandler og perlesukker, og derefter lagt på bageplader og bagt i ovnen.  

Gæsterne ankom kl. 10 i deres egen bus, og det var fem forventningsfulde beboere og deres to plejere, der ankom til Hvilebjergskolen. Eleverne havde taget opstilling på gangen for at byde deres gæster velkommen.

Eleverne bød dem indenfor i deres klasselokale, hvor der var dækket op til alle med elevernes selvproducerede juletræer og nybagte småkager, som de havde bagt i timerne op til besøget.

Først blev der hygget med snak mellem eleverne, plejerne og beboerne. Kaffe, saft og kager blev nydt, inden der blev ryddet af bordene. Nu ventede banko-spillet. Der blev spillet to spil med en række, to rækker og til sidst hele pladen. Der blev øvet tal. Præmierne, som eleverne selv havde produceret blev givet til den, der havde banko, og selvfølgelig var der også side-gevinster.

Tiden der var afsat til besøget gik hurtigt, så eleverne fik sagt farvel og på gensyn til beboere og plejere ved at forære dem deres selv producerede juletræer, og vinke til dem, da de kørte væk.

Avisen Sjællandske var på besøg og fik lavet en artikel – læs den HER