Biler og bæredygtighed

I Kolding har Autohuset Vestergaard adopteret en skoleklasse fra Kolding Friskole. Eleverne går nu i 3. klasse, og de har netop været på læringsbesøg. Denne gang var emnet for besøget: Biler og Bæredygtighed.

Eleverne havde som forberedelse til læringsbesøget undersøgt emnet bæredygtighed med særligt fokus på ”grønne” biler som el – og hybridbiler.

Dagen startede med en snak og præsentation af el og hybridbiler. Hvad er forskellen på en hybrid og el bil og hvordan bliver de egentlig ladet op igen? Det var nogle af de spørgsmål som eleverne fik svar på.

Da eleverne havde styr på alle fakta omkring de ”grønne” biler, fik de til opgave at lave en reklamefilm til bilerne.

Eleverne havde forberedt sig godt hjemme på skolen og havde derfor medbragt hjemmelavede drejebøger og rekvisitter. Eleverne var utrolig engagerede og kreative i deres reklamefilm, som derfor blev fyldt med personlige budskaber omkring bæredygtighed og biler. Og selvfølgelig sørgede eleverne selv for at klippe filmene sammen efterfølgende. Seje børn. Der var gennem hele dagen brede smil at spore over hele klassen, hvor der blev grint og hygget med projekterne.

Sidst på formiddagen, efter en velfortjent frokostpause, var der fremvisning af alle gruppernes reklamefilm – og uden at røbe for meget, så blev de kanon gode. De færdig klippede film blev senere på ugen vist til forældrene til et forældremøde på skolen.

Dagen sluttede af med paradekørsel i el -og hybridbiler retur til Kolding Friskole, til stor glæde for børnene, som fik lov til at opleve biler helt tæt på.