Egtved Skole – 4. kl. – besøger Plejecenter Ågården

Som led i RelationsNetværkets initiativ “Virksomheder adopterer skoleklasser” besøgte elever fra 4. klasse på Egtved Skole den 9. februar 2016 deres adoptionsvirksomhed Plejecenter Ågården for første gang. Efter besøget sendte eleverne nedenstående lille beretning til Ågården:

“Kære alle på Agården
Det har været en fantastisk oplevelse for os at besøge jer i dag. Tusind tak for at vi måtte komme ind og se jeres fine huse. Det var rigtig dejligt, at I havde tillid til os, så vi inden, vi skulle hjem, kunne få lov til at gå lidt rundt selv både ude og inde. Vi nyder, at når vi smiler til jer, så smiler I igen.

Vi synes, det var nogle gode aktiviteter, I havde valgt, at vi skulle være med til. Det var sjovt at spille Pindi med Olga og Dorte. På træværkstedet har vi haft det hyggeligt med Kaj og John. Det var dejligt, at vi fik lov til at lave ting til os selv, og vi glæder os til, at vi skal lave videre på det næste gang. Det var også spændende at være med til stavgang, og det var sjovt, at vi fik lov til at lege ved Øster Starup Skole. Det var interessant for os at det gymnastik, beboerne laver – og være med til det. Det var hyggeligt at spille petanque, selvom vi tabte.

Vi var overraskede over, at I havde dyr som Øffe og Møffe, katte, fisk og høns. Vi synes, I er gode til at lave aktiviteter til beboerne, og I er gode til at være kreative – det er rigtig sejt, at I selv har været med til at lave det store billede på silkestoffet. Det var et flot træ, I havde malet, med en god historie bygget ind i det.

Vi er meget overrasket over, at I også laver vilde ting med de ældre som at springe i faldskærm, flyve i luftballon og sejle i kano. De gamle mennesker giver ikke hurtigt op, og de er livlige af deres alder. Vi synes også, at det lyder rigtig dejligt, at I tager på udflugter og tager i sommerhus med beboerne. Vi synes, at I gør rigtig meget for, at det er hyggeligt at være gammel på Ågården Plejecenter.

Vi synes, I er søde, og vi glæder os rigtig meget til næste gang, vi skal ses! Vi har snakket om nogle ideer til vores videre samarbejde:

  • Petanque
  • Lejrbål
  • Skovtur
  • Sløjdværksted
  • Læsegruppe
  • Lære de ældre et eller andet (fx iPad, computer – )
  • Snakke med nogle af beboerne om deres barndom og evt. skrive ned , og så læse det op, man har hørt
  • Lave noget mad sammen
  • gåtur
  • tegne med dem.

Mange hilsner Bøg 4. klasse på Egtved Skole.” 

RelationsNetværket Egtved skole plejecenter Ågården RelationsNetværket Egtved Skole Plejecenter Ågården RelationsNetværket Egtved Skole Plejecenter Ågården Egtved Skole Plejecenter Ågården RelationsNetværket

Der skabes relationer

At der i forbindelse med disse langvarige partnerskaber opbygges relationer mellem eleverne, medarbejderne og beboerne er en af metoderne i initiativet. Nedenstående brev sendte 4 piger efter besøget til Magrethe som de havde fået en særlig relation til allerede ved det første besøg. Pigerne skrev følgende:

Kære Margrethe 🙂
Vi håber at vi beholder vores venskab. Du er en meget sød og rar dame at være sammen med. Det var dejligt at du fortalte om dine hverdage på plejecentret. Vi vil meget gerne komme og spille pentanque og besøge dig igen. Vi savner dig allerede, men nu har vi noget at glæde os til. Vi er så glade for at have mødt dig. De er ligesom vores pleje-bedstemor 🙂

Nu vil vi lavet noget vi altid laver i klassen når vi skriver breve

M: Meget sød
A: Aktiv
R: Rar
G: Glad
R: Rigtig glad
E: Enestående
T: Tillid
H: Hjerteligt
E: Elskelig

Kærlig hilsen Signe, Laura, Rebecca og Olivia (pigerne fra Egtved Skole) 🙂