Henry Heerup på Skovvang

I Slagelse Kommune har Plejecenter Skovvang adopteret en skoleklasse fra Hvilebjergskolen. Klassen går nu i 2. klasse.

I uge 6 havde 2.a en emneuge, som havde overskriften Henry Heerup (HH). Eleverne skulle fremstille kunst inspireret af HH og lære om hans liv. Plejecenter Skovvang (PS) skulle komme på besøg på skolen og fremstille malerier inspireret af HH sammen med eleverne i 2.a.
Inden besøget var der tre oplæg om HH’ kunst og liv. Devar om skraldekunst, linoleumstryk og symbolerne i hans kunst.

Under besøget sad elever sammen med de fem beboere fra PS. De tegnede og malede kunst inspireret af HH. Eleverne og beboere kunne snakke om HH, hvordan det var gået siden sidst.
Klassen havde besøg af avisen, som lavede en artikel, så vi var i avisen dagen efter – læs artiklen HER.

Efter besøget afholdt klassen sammen med PS en udstilling på skolen, hvor elevernes familier også var inviteret, og selvfølgelig var beboere og plejepersonalet fra PS med.

Eleverne fik en gave af en af beboerne. Hun er selv kreativ og havde lavet ophæng, som nu hænger i klassen.

Udstillingen gik godt, hvor PS kom med hjemmebagt kage og skolen med chips, som begge hører til en god fernisering. Eleverne udvalgte 6 kunstværker, som skal hænge på PS’ gange ud over de 5 kunstværker, som eleverne og de fem beboere fik fremstillet på besøgsdagen. Desuden har hver elev har valgt et af de billeder der er taget i løbet af projektet og skrevet om deres oplevelser. Siden med tekst og billede er sat ind i deres Porteføljemapper.