Interviews på plejecenter

I Slagelse har Plejecenter Skovvang adopteret en skoleklasse fra Hvilebjergskolen. Eleverne går i 2. kl. og var på læringsbesøg den 12. september 2019.

Denne gang skulle besøget på Plejecenter Skovvang bestå af interviews af fem fagpersoner. Inden besøget på Plejecenter Skovvang havde eleverne forberedt spørgsmål. De havde også øvet sig i at tage billeder, lave en optagelse af interviewet, stillet spørgsmål og skrive svarene på spørgsmålene. De havde også forberedt en gave til dem, som bestod af sten, som de selv havde dekoreret.

Elever og lærer tog vi bussen til Slagelse og Plejecenter Skovvang, hvor de mødte de fem fagpersoner, som eleverne i 2.a skulle interviewe. Først fik de vores gaver, som var sten de havde dekoreret. Dem blev de glade for, og de blev sat til udstilling i plejecentrets indgangsområde.
Herefter gik eleverne i gang med interviewene af de fem fagpersoner, som var en neuropædagog, en social- og sundhedshjælper, en planlægger, en virksomhedsleder og en social- og sundhedsassistent (aktivitetsmedarbejder og tillidsmand). Eleverne fik stillet personalet en masse spørgsmål ud over de forberedte, skrevet svarene ned, optaget lyd og taget billeder.

Besøget sluttede af med at eleverne blev inviteret på dejlig pastasalat, grillede pølser og brød. Inden de tog bussen hjem, legede eleverne i haven, hvor de spillede stigegolf, kastede med ærteposer og smagte de modne vindruer fra drivhuset sammen med personalet.

Det var en rigtig god tur til Skovvang Plejecenter.

Efter besøget fik vi redigeret billeder og interviews, og lavet små Læs-og-skriv-bøger om de forskellige fagpersoner. Det blev til 5 bøger om de fem fagpersoner med både spørgsmålene, svarene og billeder fra deres arbejde. Hver elev har fået et eksemplar af bogen og der er også givet et eksemplar til Plejecenter Skovvang.