Kunst og matematik hos Würth

Den 8. november 2017 var eleverne fra 3. kl. på Harte Skole i Kolding på læringsbesøg hos deres adoptionsvirksomhed Würth.

Temaet for dagens læringsbesøg var sat i matematikkens og kunstens tegn, og det blev en fantastisk spændende og lærerig dag.

Godt ankommet til Würth blev eleverne vist rundt i kunstudstillingen på Würth (en kunstudstilling som alle kan gå ind og besøge på virksomheden), og eleverne fik viden om de forskellige værker og om matematikken i værkerne. Det er nærmest umuligt at beskrive oplevelsen af, hvordan et kunstværks udtryk forvandles, idet man går forbi det. Det kan kun anbefales at man besøger kunstudstillingen på Würth (der er gratis adgang)

Würth Harte Skole Kolding Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket Den åbne Skole Würth Harte Skole Kolding Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket Den åbne Skole

 

Efter at have set på, og talt om, kunstværkerne fik eleverne en introduktion til dagens opgave: at lave et kunstværk i fællesskab. Hver elev fik et udsnit fra det udvalgte originale kunstværk som er udstillet på Würth. Udsnittene var alle forskelllige og skulle tegnes over i en firkant på et andet stykke papir. For at skabe kunstværket skulle der gang i matematikken, fordi eleverne skulle måle de forskellige elementer i udsnittet samt forboble målet, før de kunne tegne elementer ind med samme placering som i det originale værk.

Eleverne var meget engagerede og tiden fløj afsted, men der var som altid stor glæde over forkælelsen med saftevand og et stort indbydende frugtfad. Efter en velfortjent pause med lege på den store græsplæne, gik eleverne ind for at tage fat på den sidste spændende opgave: Tegne kuber – der kunne vælges mellem forskellige mønster. Det var en opgave som eleverne var dybt optaget af, men vi kunne desværre ikke nå at blive færdige med at farvelægge før vi skulle til frokost kantinen, så eleverne har tager kuberne med hjem på skolen for at færdiggøre arbejdet.

Würth Harte Skole Kolding Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket Den åbne Skole Würth Harte Skole Kolding Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket Den åbne Skole Würth Harte Skole Kolding Virksomheder adopterer skoleklasser RelationsNetværket Den åbne Skole