“Mit liv – dit liv” på Plejecenter Ågården

Eleverne fra 6. klasse på Egtved Skole har arbejdet med overskriften “Mit liv – dit liv” i forbindelse med deres samarbejde med plejcenter Ågården. Læringsbesøget var inddelt i 2 dele (se andre læringsbesøg HER):

1. del / besøg på Ågården:
Torsdag den 14. november 2017 var eleverne på besøg på plejcenter Ågården. Som forberedelse på læringsbesøget havde elverne forberedt et interview af de ældre beboere på plejecentret. Under overskriften “Mit liv – dit liv”, skulle eleverne finde ud af de ligheder, forskelle og andre interessante ting om den beboer som de interviewede.

Eleverne cyklede ud på plejecentret, interviewede de ældre, spiste madpakker og cyklede hjem igen.

2. del / de ældre besøger Egtved Skole:
Hjemme i klassen har eleverne bearbejdet deres interview, og fået det sammenfattet til en spændende præsention, der skulle vises for de ældre den 14. december 2017 på Egtved Skole, hvor 6 beboere mødte op. 2 af beboerne var tidligere skolelærer.
Eleverne havde dækket pænt op og sørget for kaffe og vand til alle, og den røde løber var rullet ud. Beboere og personalet fra Ågården følte sig meget velkommen. Besøget på skolen startede med at der blev sunget en julesang, og herefter gik elevene i gang med deres præsentationer. De varede indtil kort før frokost, kun afbrudt af enkelte fælles julesange. 
Da præsentationerne var færdige spiste alle madpakker – de ældre havde også madpakker med. Eleverne var meget hjælpsomme og omsorgsfulde. Herefter viste eleverne de ældre rundt på skolen, og her var eleverne på deres hjemmebane. Det var tydeligt at eleverne var stolte af, at vise deres skole frem for beboerne og personalet. Til slut samledes alle igen, og der blev sagt tak for i dag og  det sluttede med en sidste fælles sang.
PS: på vej hjem til plejecentret var de 2 tidligere skolelærer enige om, at de helt fik lyst til at gå i skole igen. 

Afsluttende bemærkninger fra lærer:
Det har været et spændende og hyggeligt projekt at lave. Eleverne havde svært ved at skulle være personlige med de ældre, og syntes det var grænseoverskridende at spørge ind til deres liv på denne måde. Det ændrede sig dog en del, da beboerne kom på besøg på skolen, og de ældre skulle vises rundt. Så kom der gang i den uformelle snak mellem de ældre og eleverne. Flere af eleverne har efterfølgende sagt, at de fandt ud af mange flere sjove og spændende ting om de ældre på deres rundtur, end ved selve det formelle interview.

Egtved skole Virksomheder adopterer skoleklasser Ågården Vejle Kommune RelationsNetværket Egtved skole Virksomheder adopterer skoleklasser Ågården Vejle Kommune RelationsNetværket Egtved skole Virksomheder adopterer skoleklasser Ågården Vejle Kommune RelationsNetværket Egtved skole Virksomheder adopterer skoleklasser Ågården Vejle Kommune RelationsNetværket Egtved skole Virksomheder adopterer skoleklasser Ågården Vejle Kommune RelationsNetværket