Reklamer og smagstest hos Dagrofa

I Herning har Dagrofa Logistik adopteret en skoleklasse fra Skarrild Skole. Eleverne går nu i 3. kl. og de var den 2. maj 2019 på deres læringsbesøg.

Temaet for besøget var Reklamer og smagstest.

Forud for besøget havde børnene haft travlt hjemme, idet de hver især, med produkter udleveret af Dagrofa, havde bagt en kage og nogle boller. Bagværket var tænkt som en smagstest til Dagrofas medarbejdere ved frokost, hvor eleverne skulle udlevere deres kager og boller sammen med et spørgeskema. Vi havde sammen lavet skemaet – der max. kunne give 5 smileys

Børnene mødte om morgenen forventningsfulde ind og hele klasselokalet var nærmest fyldt med kager og boller. De havde på forhånd lavet reklamer for deres produkter, de var nu laminerede og klar. Ved 10-tiden var det hele læsset og turen gik mod Herning.

Her blev der travlhed med at anrette bordene med kager inden frokosten begyndte. Alle gik op i det med liv og sjæl og stemningen var god.

Der var bagt 3 forskellige slags kager samt 1 slags boller som eleverne havde bagt hjemme, så der var rigeligt med smagsprøver

Eleverne have lavet reklamer for de forskellige produkter, der var ophængt ved forskellige ”stande”

Eleverne havde lavet en ”smagstest-kupon” til hver stand.

Alle ansatte hos Dagrofa i Herning, mere end 200 medarbejdere, blev budt på smagsprøver og fik ved hver stand udleveret en kupon, hvorpå man kunne bedømme produkterne ved markering af smileys, hvor der max kunne gives 5 smileys.

Da medarbejderne kom og de alle var venlige og imødekommende og gav positive kommentarer steg aktivitetsniveauet og humøret ligeså.

Efter det sidste hold havde smagt og afgivet deres stemmer, kunne der spores en vis mathed hos børnene. De var trætte. Så forsynede vi os ved Dagrofas buffet, men indhugget var ikke så stort, de havde vist prøvesmagt deres egne kager og boller lidt rigeligt.

Til trods for at der var uddelt smagsprøver til 200-250 personer, havde vi en del med os hjem. Det spiste børnene på skolen den efterfølgende dag, mens bollerne er frosset ned til brug på den kommende lejrtur.

Nu har eleverne opgjort smagstesten, hvor bollerne vandt skarp efterfulgt af drømmekage. Men vi fik øjnene op for, at der kunne være andre faktorer, der påvirker resultatet, for ved frokosttid er boller måske bedre end kage, og der kunne også komme pålæg på bollerne ved buffeten.

Alle svarene tog eleverne med hjem til skolen, hvor der blev talt op så vinderne kan kåres.

Afstemningsresultatet blandt medarbejderne gav følgende fordeling:

  1. Boller med 665 point
  2. Drømmekage med 590 point
  3. Chokoladekage med 515 point
  4. Gulerodskage med 500 point.

Nogle af elever mente, at bollerne fik den højeste score, fordi man måtte tage pålæg på..?!?

Tilmeld dig RelationsNetværket HER

Tilmeld dig vores nyhedsbrev HER