Stjerneaften på Vilcon

I Slagelse har Vilcon Hotel & Konferencegaard adopteret en skoleklasse fra Hvilebjergskolen.

Klassen går nu i 4. kl. og den 17. november 2020 var det igen tid til et læringsbesøg – denne gang i stjernes tegn.

Klassen har læst, og lært, om Tycho Brahe, stjernebillederne Karlsvognen, Cassiopeja, Perseus og Andromeda og hørt historien om Dronning Cassiopeja, som praler med, at hendes datter Andromeda er den smukkeste i verden. Som straf for praleriet tages Andromeda til fange på en øde ø, men heldigvis bliver hun reddet af Persus. Den historie havde 4.a glædet sig til at se på stjernehimlen over Vilcon. Vilcon er beliggende ude på landet udenfor byens forstyrrende lys. Men desværre var det temmelig overskyet og ikke en stjerne på himlen :-(.

Hvad gør det, når F & B Thue Nielsen, klassens fantastiske relationsnetværker på Vilcon, havde sørget for dejlig varm tomatsuppe til at starte aftenen med? Mums.

500500

Dernæst havde Lærerne planlagt et stjerneløb med 6 poster rundt på Vilcons udearealer. En fornøjelse, at eleverne i mørke, dog med lommelygter, kunne finde vej.

Eleverne blev delt på 5 hold og skulle flette stjerner, lave Karlsvognen med fyrfadslys, samle en pusle-stjerne, Lave rim-par på stjerne, november, Vilcon, nat, løse en rebus og finde manglende ord i ”Nu tændes der stjerner på himlens blå”.

Forældrene afhentede deres børn kl. 19.30

En fantastisk aften. Et hit med lommelygter i mørket.

Eleverne sagde efterfølgende:

”Det var sjovt, at vi skulle være på Vilcon om aftenen”

”Det var ærgerligt, at det ikke varede længere tid”

”Tomatsuppen var lækker”

”Nogle af opgaverne var lidt svære” – fordi det støvregnede.