Sygefravær

Sygefraværet på de danske arbejdspladser er en udfordring for alle – ikke mindst den medarbejder der er syg og ikke kan passe sit arbejde. Sygdom er en privat sag, men sygefraværet påvirker alle på arbejdspladsen, og fraværet derfor en fælles sag.

Heldigvis kan man gøre rigtig meget for at mindske sygefraværet og øge trivslen på sin arbejdsplads, og det er slet ikke så vanskeligt som mange går og forestiller sig.

Det helt overskyggende værktøj til højere trivsel og lavere fravær er: DIALOG mellem virksomhed/ledere og medarbejderne. Dialog er nøglen til succes omkring trivsel og fravær.

Den korte opskrift på en god håndtering af sygefraværet er:

  • Sørg for at øge trivslen på arbejdspladsen, så medarbejdernes fravær mindskes. Det kan fx gøres ved at anvende dialogværktøjet “De 6 guldkorn”.
  • Få i fællesskab udarbejdet en sygefraværspolitik.
  • Få uddannet de ledere/medarbejdere der skal stå for fraværssamtalerne i den svære samtale.
  • Få etableret et godt samarbejde med de Jobcentre jeres medarbejdere kommer fra, så I kan få let og hurtig adgang til hjælp.

Giv jeres sygefraværshåndtering et servicetjek!

RelationsNetværket har hjælper private og offentlige virksomheder omkring deres håndtering af sygefravær, og giver meget gerne erfaringer videre til jeres virksomhed. Lad os fx give jeres fraværsprocedure et serviceeftersyn, så I kan blive endnu bedre til at håndtere jeres sygefravær.

Kontakt relationsskaber Karsten B. Vester på telefon: +45 2281 7997 eller på mail: kbv@relationsnetvaerket.dk, hvis I vil sætte fokus på jeres håndtering af fravær.