Tal på job

I Odense har SDU – Det tekniske fakultet – adopteret en skoleklasse fra Holluf Pile Skole. Klassen går nu i 4. klasse, og var – efter coronanedlukning – igen tilbage på SDU til et læringsbesøg med temaer “Tal på job”.

Eleverne ankom til SDU kl. 9.00 og der var mødested ude i det fri. Her fortalte eleverne om, hvordan deres forældre bruger tal i deres jobs. Herefter kom anlægsgartner Henrik og fortalte om, hvordan de holder udenomsarealerne. Eleverne hørte om, hvordan der er meget fokus på biodiversitet og på ikke at bruge ukrudtsmidler. Herefter lavede eleverne en opgave, hvor de skulle regne ud, hvor mange cykelstativer der er foran indgangen ved at bruge tabeller.

Herefter var klassen så heldige, at der var scones og juice til overs fra et andet arrangement på SDU denne dag, så det blev spist og drukket (der er jo ikke madspild på SDU :-)). Derefter gik klassen videre til Allans på værkstedet, hvor han viste, hvordan en laserskærer virker. Herefter skulle eleverne forsøge at finde ud af, hvor mange emner af en bestemt form, der kan være på en 1×1 meter plade. Herefter så de en video, hvor Allan viste resultatet. Han havde på forhånd skåret hjerter til juletræet i stål, som eleverne fik med hjem.

Rebecca fortalte om hvordan hun bruger tal, når hun køber frugt og kontorartikler ind. Herefter skulle eleverne selv beregne, hvor meget det ville koste at fylde et skab op med kontorartikler.

Læringsbesøget sluttede af med madpakker.

Det blev et dejligt besøg igen af nogle børn, der nu var blevet meget større end sidste gang de var på besøg😊