6. kl. udvikler nyt museum

I Billund Kommune har Museumscenter Karensminde adopteret en skoleklasse fra Grindsted Privatskole. Eleverne går i 6. kl.

Museumsinspektør Anna Louise Siggaard havde givet eleverne en opgave/udfordring: Kom med jeres, og jeres jævnaldrendes, bud på, hvordan det kommende museum skal udformes.

For at blive klædt på til opgaven havde eleverne i starten af december 2019 besøgt Museumscenter Karensmide. Se mere om dette besøg HER

Den 4. marts 2020 skulle eleverne præsentere deres bud på Billund Kommuens kommende museum – altså, hvad kunne være det fedeste for netop dem, de 12-årige, at have på museet. For det tror vi på, at de bedst selv ved.

Eleverne fremlagde deres ideer baseret på deres egen kreativitet, og interviews, de havde lavet med andre 12-årige fra Billund Kommune. HOLD DA OP! Sikke nogle virkelige seje, nytænkende og gennemtænkte ideer de præsenterede.

Et lille udpluk: svævebaner, familiedyster, legerum, mere sansebrug, skiftende temaer, bevægelse, overnatning, mulighed for pauser, fuld knald på farverne, café med gammeldags mad, mere interaktivitet, tegnemuligheder, inddragelse, sportsarealer, gratis sutsko og meget mere.

Elevernes input er alt sammen noget som Billund Kommune vil bruge i arbejdet med at projektere det nye museum. Og fordi elevernes input helt konkret skal bruges, så fandt eleverne en mening med deres arbejde, og det gav et højt engagement.